Mana'oga, sasa'a mai le lagolago a'o amata gaokao i le atunu'u

2023-6-8新闻图片

Mai i matua lagolago sa laei i le lanu laki lanu mumu e oo atu i talatuu o taaloga e ofoina atu o latou faamanuiaga, na amata ai le suega ulufale i kolisi a le atunuu atoa i le Aso Lulu ma le numera o tagata na auai i le suega.

E faapena le taua o le su’ega ulufale, poo le gaokao, i le fa’atulagaina o le lumana’i ma galuega a sui tauva sa laina ai aiga, uo, faia’oga ma tamaiti a’oga i faitoto’a o nisi o nofoaga o su’ega e una’ia ai le au auai.

I Jinan, i le itumalo o Shandong, o se tama aʻoga sinia maualuga e igoa ia Li sa ofuina se qipao - o se laʻei masani a Saina e manatu lelei - e faʻafiafia ai ana uo.O Li, lea ua uma ona fautuaina mo le ulufale atu i le Iunivesite o Sun Yat-sen i le itumalo o Guangdong, e le manaʻomia ona suʻe le suʻega ulufale i lenei tausaga.

Fai mai o ia o le qipao o lona tina, ma sa ia faamoemoe e ofuina mo lona gaokao.Fai mai Li a o ia lagona le "matamuli" i le ofuina o le ofu na ia manaʻo e tuʻuina atu ana faʻamanuiaga ma manuia i lana vasega.

O le tele o aoga maualuluga i Saina, e aofia ai le Iunivesite o Tsinghua ma le Iunivesite o Renmin o Saina, na lafo atu foi a latou alofaaga ma faafeiloaiga i sui tauva e ala i le Sina Weibo.

O le ta'uta'ua o le gaokao, ua manatu o se tasi o su'ega sili ona faigata o le ulufale atu i le kolisi i le lalolagi, na tosina atu ai fo'i le mafaufau o le au soka Peretania o David Beckham.Na ia lafoina se vitio i luga o faasalalauga lautele talu ai nei, ma fai mai na te iloa o le gaokao e taua tele mo tamaiti aoga Saina uma, ma unaʻia i latou uma na auai ia manuia i le alaga o le "Sau!"i le gagana Saina.

O le suʻega i lenei tausaga o le muamua lea talu ona faʻatumauina e Saina ana tali ole COVID-19.E tusa ma le 12.91 miliona tagata su'esu'e ua lesitala e auai i le gaokao i lenei tausaga, o se siitaga i lea tausaga ma lea tausaga e 980,000, e tusa ai ma le Matagaluega o Aoga.O le a tumau i le va o le lua ma le fa aso, e faʻatatau i le nofoaga.

Peita’i, e pei lava o le popole o fanau aoga i le su’ega e suia ai le olaga o matua, o le to’atele o i latou na malaga fa’atasi ma a latou fanau i nofoaga o su’ega o lo’o la’ei i le lanu mumu mo le manuia.

"Na matou taunuu i le nofoaga o suʻega pe tusa o le 7:30 i le taeao," o le tala lea a se tina i le 40 o ona tausaga i le nofoaga o suʻega i Beijing.

“Ua sili atu lo’u popole ma le popole nai lo lo’u afafine lava ia.Ae ou te le manaʻo e faʻamalosia atili o ia."

Fai mai a ia, o lona afafine e fia avea ma se tagata a’oga faatufugaga ma sa ia fautuaina o ia e faapea “o le a’oa’oina o se tomai o le a aoga mo ana galuega i le lumanai”.

O Yan Zegang ma lona faletua, mai Changsha, le itumalo o Hunan, na o faatasi ma le la tama teine ​​i le nofoaga o le suega ma faatali mo ia e uma le suega."Na matou saunia se ofutino mumu ma se qipao i le masina aʻo leʻi faia le suʻega, ma le faʻamoemoe o le a latou aumaia se manuia i laʻu tama teine," o le tala lea a Yan.

Fai mai le alii e 47 tausaga le matua, o le gaokao e taua tele mo tamaiti aoga uma i Saina ma e mafai ona saunia le auala mo latou lumanaʻi.

“Ae ou te le manao e popole tele la’u tama i le suega,” o lana tala lea."Na ou fai atu ia te ia i lenei taeao e fai le suʻega o se olaga fiafia, ma poʻo le a lava le iʻuga e oʻo mai o ia e sili ona lelei i lo matou aiga."

O pulega faʻalotoifale i le atunuʻu atoa na faʻatinoina faiga faʻavae i lenei tausaga e faʻatagaina ai le gaokao e faʻagasolo saogalemu ma saogalemu pe a maeʻa faʻataʻitaʻiga o le COVID-19 faiga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e manaʻomia e Shandong sui e mataʻituina o latou soifua maloloina mo aso e tolu aʻo leʻi amataina le suʻega.O i latou e fa'amaonia lelei e mafai ona su'e le su'ega i se isi potu.

I Beijing, e tusa ma le 6,600 leoleo o le a galulue i aso uma i le taimi o le suʻega e faʻamautinoa ai le saogalemu o le 58,000 tagata auai i le laumua.

Fai mai le Beijing Public Security Bureau ua tatalaina le 5,800 paka le tumau mo matua e ave a latou fanau i suʻega.E le gata i lea, e 546 nofoaga faufale e lata ane i nofoaga autu o suʻega ua taʻu atu e aua le pisa i le taimi o suʻega.A'o le'i amataina le su'ega, na talosagaina e le Matagaluega o A'oga pulega fa'apitonu'u ina ia fa'aleleia atili a latou tautua ma le va'aiga o felauaiga, nofoaga e nonofo ai ma le pisa ina ia mautinoa le sologa lelei o le gaokao.

E mana'omia fo'i pulega fa'alotoifale e tu'uina atu auaunaga i sui fa'atu'u e iai fa'afitauli po'o fa'aletonu ma ia saunia mo so'o se fa'alavelave fa'afuase'i e pei o le ogaoga o le tau po'o fa'alavelave fa'alenatura.

I le taimi nei, ua lapataia e le pulega o aʻoga le mamafa o faasalaga mo le kopi i le taimi o le suʻega o lenei tausaga, ma le gauai totoʻa i le faʻaaogaina faʻasolitulafono o masini eletise e pei o telefoni feaveaʻi.


Taimi meli: Iuni-08-2023